شکلات تلخ، شکلات شیری و شکلات سفید: کدام یک بیشتر ضرر دارد؟

1 امتیاز2  امتیاز3  امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (امتیازی ثبت نشده است)
Loading...

شکلات تلخ، شکلات شیری و شکلات سفید: کدام یک بیشتر ضرر دارد؟

بله، شکلات سیاه یا تلخ ترکیباتی دارد که این ماده ی غذایی را در دسته ی خوراکی های مفید قرار می دهد و می توانید بدون اینکه احساس گناه کنید هر روز از آن لذت ببرید. البته مقداری که مصرف می کنید اهمیت دارد چون مصرف بیش از حد آن چربی، قند و کالری زیادی به بدن شما وارد می کند که تمام اثرات مفید آن را از بین می برد.

شکلات

شکلات حاوی فلاوانول است و این ماده می تواند در کاهش فشار خون و کلسترول و کاهش ریسک ابتلا به دیابت موثر باشد. شکلات تلخ بیشترین مقدار فلاوانول، نوع شیری آن کمتر و نوع سفید اصلا فلاوانول ندارد. با اینکه وجود فلاوانول آن باعث می شود که این ماده به خوراکی مفیدی تبدیل شود، طعم آن را تلخ می کند. کارخانه ها برای اینکه شکلات را خوش خوراک تر کنند روی آن تغییراتی بوجود می آورند و از این رو بعضی از این ترکیبات مفید را از بین می برند.

شکلات

در کارخانه دانه های کاکائو را بو می دهند به این ترتیب طعم آن تیزتر و معطر می شود. این کار می تواند روی بافت فلاوانول تاثیر بگذارد. بو دادن کاکائو باعث می شود شکلاتهای طعم دار جدیدی داشته باشد و برای اینکه این طعم بوجود بیاید باید مولکول های دانه های خام از بین بروند و در این میان فلاوانول ها هم تحت تاثیر قرار می گیرند.

شکلات

با اینکه ترکیب فلاوانول تغییر می کند باز هم نسبت به شکلات شیری گزینه ی مناسب تری است و شکر کمتری در خود دارد. اگر برای لذت بردن از شکلات تلخ به دلایل دیگری نیاز دارید بدانید که یک سوم چربی موجود در کاکائوی خالص استریک اسید است. این چربی اشباع شده بر خلاف دیگر چربی ها روی کلسترول خون تاثیر می گذارد. به علاوه پودر کاکائو حاوی مواد معدنی شامل کلسیم، آهن، روی، منیزیم، فسفر و پتاسیم و مس است.

پیشنهاد ما :  5 مورد از عادت های نفرت انگیز شما که باعث می شود اطرافیان را از خود برانید

شکلات

پس بعد از غذا از یک تکه شکلات تلخ لذت ببرید. فقط قبل از آن چندین نکته را به خاطر داشته باشید:

شکلاتهای ۶۰ درصد به بالا بخرید، هر چه درصد آن بالاتر باشید مقدار فلاوانول درون آن بیشتر است. البته تمام شکلات های با درصد یکسان مشابه هم نیستند. چون ممکن است به روش های مختلفی فرآوری شده باشند. هر چه درصد بالاتر باشد برای بدن شما مفید تر است و نسبت به نوع سفید یا شیری چربی و شکر کمتری دارد.

دومین مورد این است که در صورت امکان از کاکائوی طبیعی استفاده کنید. شاید طعمی به خوبی شکلاتهای فرآوری شده نداشته باشد ولی سرشار از فلاوانول است. البته اگر قصد دارید از کاکائو در پخت شیرینی جات استفاده کنید هر دستور آشپزی به یک نوع خاصی از آن نیاز دارد.

شکلات

در آخر به خاطر داشته باشید که اگر می خواهید مراقب وزنتان باشید روزانه دو قاشق غذاخوری شکلات معادل ۱۵۰ کالری مصرف کنید، نه بیشتر!

نظرات کاربران (۰)

افزودن نظر